Szombaton minden elsötétül egy órára

A WWF Magyarország szombat este ingyenes koncerttel, és hatalmas bulival ünnepli mindazokat, akik az elmúlt hetekben Magyarországon is csatlakoztak a világ legnagyobb önkéntes akciójához, a Föld Órájához. Az események helyszíne idén a Bálna Budapest, az est sztárfellépője a Mary Popkids lesz. Az akcióról Antal Alexa, a WWF Magyarország munkatársa, főszervezője beszélt az ÉRD FM 101.3-nak.

Hasonló tartalmaink:

A WWF Ausztrália indította útjára a Föld Óráját 2007-ben, hogy egy szerethető akció keretében hívja fel a figyelmet a klímaváltozás hatásaira és azokra a tettekre, amikkel mi emberek csökkenteni tudjuk ezeket. 2008-ban már számos ország csatlakozott, ezzel globálissá nőtte ki magát a kezdeményezés, majd 2014-re elérték, hogy ez lett a világ legnagyobb önkéntes akciója, több mint 2 milliárd ember, 162 ország és több mint 7000 település részvételével.

A Föld Órája akció március utolsó szombatján van este 20.30-21.30-ig, mindenhol helyi idő szerint. Aki csatlakozik, az ebben a hatvan percben lekapcsolja felesleges fényeit és ezzel lép a gazdaságosság útjára. Nem az a lényeg, hogy ebben a hatvan percben csökkenjen az energiafelhasználás, hanem az, hogy egyénként, vállalatként, kormányzati szinten tegyenek az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

A szervezők örülnek, ha intézmények és közösségek csatlakoznak. Vannak egyetemek, amelyek minden évben csatlakoznak, mint például a Szegedi és a Debreceni. Minden évben van központi rendezvény, mely idén a Budapesten a Bálnában lesz, koncerttel este 7 órától. A programról részletek a foldoraja.hu oldalon olvashatók.

A hosszú távú eredményeket szeretnék motiválni, ám az egy órás elsötétülés is nagyon látványos, amihez Budapest is évek óta csatlakozik. Ebben az órában lekapcsolják a Lánchíd és a Budai vár díszkivilágítását is.

Cél, hogy minél többen csatlakozzanak, de az idén azok a települések vehettek részt a versenyben, amelyek március 21-én megtartották a városzöldítő napot. Annak a településnek a neve, amely a következő évre birtokolhatja a megtisztelő címet, a központi rendezvényen derül ki.

Címkék