Érden is van vívás!

Hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg az Érd Kupa vívóversenyt az Érdi Torna Club szervezésében a Batthyány Általános Iskola tornacsarnokában. Az V. Érd Kupa célja a sportág népszerűsítése mellett, hogy Érd is egy vívóközpont legyen, így növelve az ÉTC utánpótlás bázisát, valamint a versenyzőknek is felkészülési lehetőséget biztosítansanak – mondta el Ujjady Árpád szervező.

A versenyen tőrben, párbajtőrben valamint kardban is indítottak egyéni vívókat és csapatot is, így a szombati napon nagyjából százan, míg vasárnap 120-an vettek részt a Batthyány Tornacsarnokban rendezett Érd Kupán.

Férfi kard egyéniben Kiss Ábel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE vívója, míg csapatban a Gödöllői EAC nyert.

A férfi párbajtőrösöknél Deák István, szintén a Közszolgálati Egyetem versenyzője diadalmaskodott, ebben a szakágban a csapatversenyt a BVSC-Zugló nyerte meg, és az Érdi VSC negyedik helyet szerzett.

Tőrben a budakalászi Örsi Dániel nyert, míg az érdi Gerzanics Márk harmadik lett. A csapatversenyben is a Budakalász állhatott a dobogó legfelső fokára.

A nőknél kard egyéniben Nagy Krisztina, a Kárpáti Vívóklub versenyzője nyert. Ebben a kategóriában csapatverseny nem volt, ahogy női tőrben sem, ahol a budakalászi Orosházi Csilla nyerte a versenyt.

A női párbajtőrben Gyiurkán Judit, a BVSC vívója, míg csapatban is a zuglóiak bizonyultak a legjobbnak.

Ujjady Árpád, az Érdi Torna Club vívó-szakosztályának vezetője beszélt a tornáról, illetve a sportág népszerűségéről. Hallgassa meg interjúnkat!

Címkék