Vadmacskák Százhalombattán!

Április 19-én rendezték meg a Női Olimpiai Rögbi bajnokság 6. fordulóját Százhalombattán, ahol a Fogócska SE Vadmacskák csapata és utánpótlásuk, a Morcos Cicák is pályára léptek.


A már nemzetközivé vált magyar bajnokság felsőházában a Szlovén Olimpija csapata ellen játszották Vadmacskáink az első meccset. Nagyon kiélezett, kemény játékot láthattunk, a zárt tolikban csapatunk rendre megszerezte a labdát, előnyükkel azonban nem tudtak élni: az első félidőben egy középen átszakító szlovén játékos célt szerzett. A második félidőben sem sikerült fordítani a helyzeten, így 5-0-ás szlovén győzelem lett a végeredmény.

A második mérkőzést a Váci Elefántok csapata ellen vívtuk, ez volt az egész bajnokság legkeményebb meccse. Ellenfeleink, akik a bajnoki tabella 2. helyén állnak, nagyon meglepődtek, hisz egy keményen védekező csapattal találták szemben magukat, de végül a rutinosabb ellenfél pár egyéni hibánkat jól meglátva és kihasználva megnyerte a mérkőzést.

Az utolsó meccset a Fehérvári Vadkanok ellen vívtuk, akik tavaly megnyerték és idén is vezetik a bajnokságot. Csapatunk az utolsó mérkőzésre kellően elfáradt. Az első félidőben egy rossz esés következtében a csapatkapitány Győr Szilvia lesérült, így esélyünk sem volt a fehérváriak ellen.

Annak ellenére, hogy ebben a fordulóban felnőtt csapatunk mindhárom meccsét elvesztette, az összkép mégis pozitív. Egyértelművé vált számunkra, hogy jelenleg Magyarország legerősebb tolongása a mienk, és figyelembe véve, hogy sok az új játékos, az eredmény nagyon jó. Az egyéni hibákat kijavítva és egy kis rutint szerezve jövőre a Vadmacskák borsot törhetnek a jelenlegi bajnok Fehérvár orra alá. Utánpótlásunk (Morcos Cicák) betegség és sérülések miatt tartalékosan tudott csak kiállni, de így is sikerült egy meccset nyerniük; ezzel továbbra is a bajnokság 3. helyén állnak.

Vadmacskák

Gránitz Zsuzsanna, Benkő Réka, Pocseg Letícia, Füredi Barbara, Kuzma Tamara, Győr Szilvia, Nyikos Diána

 

Csont László

edző

Címkék