Szinkronúszás: tarolt a H2O SE

Hétvégén ismét a szinkronúszóké volt az Érd Aréna, ugyanis a XXIII. Utánpótlás és Felnőtt országos bajnokság után egy héttel az ifjúsági és gyermek versenyeket is a városi sportcsarnok uszodájában rendezték. Tarolt a H2O SE.

Hasonló tartalmaink:

Az országos bajnokság az ifjúsági és gyermek kategóriában is nyílt volt, így érkezhettek külföldről is versenyzők. A felnőtt versenyen öt országból, míg az ifjúsági versenyen csak Pozsonyból érkezett két csapat, a Slavia és a Iuventa Bratislava.

A 12 évnél fiatalabbaknál (gyermek) és az ifjúsági kategóriában is kötelező gyakorlattal egyéniben, párosban és csapatban lehetett indulni, így összesen hat kategóriában avattak bajnokot.

A 12 éveseknél a kötelező gyakorlatokban a H2O SE szinkronúszói diadalmaskodtak: Szabó Anna Viktória lett az első a népes, 52 versenyzőt felvonultató kategóriában. Az ifjúsági versenyben Szabó Veronika a Medúza 21 SE versenyzője kapta meg a győztesnek járó aranyérmet a 37 szinkronúszó közül.

A gyermek páros kategóriában ismét tarolt a H2O SE, ugyanis Urbán Rézivel párosban Szabó Anna Viktória újabb aranyérmet szerzett, míg az ifiknél a Fodor Adél, Harcsa Viktória összetételű páros végzett az élen – ugyancsak a H2O színeiben. Ha még ez sem lett volna elég a H2O csapatának a gyermek kategóriában is megnyerték a csapatversenyt, míg az ifjúságiak versenyén a BVSC-Zugló lányai diadalmaskodtak.

A kombinációs kűrben a gyermekeknél a H2O-nak be kellett érnie az ezüstéremmel, ugyanis a Medúza 21 SE Szabó Veronika aranya után második első helyét szerezte.

Az utolsó kategóriát – a junior kombinációs kűrt – a BVSC-Zugló nyerte, amely a felnőtteknél is országos bajnok lett.

Címkék