Együtt megoldjuk!

Bosszankodott már amiatt, hogy indokolatlanul kerékbilincset raktak az autójára? Vagy éppen azon, hogy a buszmegálló, ha száz méterrel arrébb volna, Ön mennyivel kényelmesebben közlekedhetne? Igen? És mit tett Ön ezért? A közös cselekvésre kínál mostantól lehetőséget a populus.hu nevű oldal, amely azért jött létre, hogy megtalálják egymást ügyek és „ügyesek”, akik összefogva megoldják problémáikat.

  

Elgondolkodott-e már, hogy vajon hogy képzeli valaki, hogy vasárnap reggel 7-kor elkezdi fúrni a falat, vagy előveszi a flexet? Ön szerint is hasznos lenne, ha több lenne a játszótér, vagy ha a forgalmat lelassítanák bizonyos utcákban azért, hogy nagyobb legyen a nyugalom, és biztonságosan biciklizhessenek a gyerekek? Vagy érezte már, hogy egyedül nem megy, de ha többen összefognának a házból, az utcából, a városrészből, a városból, akkor biztosan megváltoztatható lenne valami, ami most nincs jól?

Ha valóban tenni is szeretne, hogy a dolgok jobbá forduljanak, és nem elégszik meg a magányos morgással, keressen társakat, fogjanak össze, és változtassák meg közügyeiket! „Tapasztaljuk meg, hogy ha nem csak beszélünk róla, hanem közösen teszünk is a megoldás érdekében, eredményeket lehet elérni” – így invitál cselekvésre a populus.hu, amely online eszközöket, felületet biztosít a cselekvésre.

Az oldal alapítójának, Várady Zsoltnak jócskán van tapasztalata online közösségi terek kialakításában: annak idején ő alapította az iwiw-et.  Szóval: közügyek? Csináljuk közösen!

Hallgassa meg Várady Zsolttal készült interjúnkat!

Címkék