Tarlós Budaörs felé hozná a 4-es metrót

Inkább Budaörs felé, a virágpiacig hosszabbítaná a 4-es metrót Tarlós István, Budapest főpolgármestere egy lapinterjúban.   Beszélt a kelenföldi intermodális csomópontról is.  

Uniós fejlesztésből valósítanák meg a kelenföldi intermodális központot, az M1–M7 új csomópontját és a P+R parkolókat is Kelenfölöldön – mondta többek között Tarlós István főpolgármester a Napi Gazdaságnak adott interjújában. Tarlós kifejtette, a 4-es metró Bosnyák térig tartó meghosszabbítására “soha nem volt a városnak egy nyomorult fillérje sem”, és mivel az unió is a felszíni kötött pályás fejlesztést támogatja, ezért a 4-es metró meghosszabbítása helyett lenne megoldás a Keleti pályaudvar-Újpalota villamos, amely több mint százmilliárd forinttal olcsóbb, mint a 4-es metró II. szakasza lenne. Műszaki szempontból is inkább a Budaörs irányú hosszabbítás lenne indokolt, a virágpiacig – tette hozzá a főpolgármester. az 1-es villamost elviszik az  Etele térig.

A nemrég benyújtott jövő évi állami költségvetési tervezetről azt mondta:  a fővárosi tömegközlekedés támogatására egyelőre kevesebb még az előirányzat, mint az idén, ami komoly járatritkítást eredményezhet, de hozzátette, jelenleg is folyik a kormány és a főváros között az egyeztetés, a mostani számok még nem véglegesek.

 

Fotó: DBR Metró Projekt Igazgatóság

Címkék