Mezőföldi vásár

Szombaton ismét megrendezték a Mezőföldi vásárt. A néptánc- és kézműves fesztiválon bemutatókkal, gyermekprogramokkal, koncertekkel, táncházzal és kézműves vásárral várták a látogatókat.

 

Öt év után szervezték meg újra a Mezőföldi vásárt Érden, ahol a programok több helyszínen zajlottak ez alkalommal is. Ennek a fesztiválnak a gerince ugyanaz, mint a 2010-ben és korábban rendezetteknek, azonban struktúrájában teljesen más, mint egykor – mondta el a Szepes Gyula Művelődési Központ művelődésszervezője, Wolf Katalin.

A rendezvény egyik újdonsága az Érdi Bukovinai Székely Egyesület által hirdetett töltöttkáposzta-főző versenyt hirdetett, amelyre 15 pályamű érkezett, amelyeket egy öttagú zsűri értékelt.

Domokos Gyula, az Érdi Bukovinai Székelyek Egyesületének elnöke elmondta, hogy már korábban meghirdették a „Ki tud többet Bukovináról?” elnevezésű vetélkedőt, melynek eredményhirdetésére is sor került a nap folyamán. A felhívásra az ország minden pontjáról jelentkeztek, sőt Németországból is küldtek választ. A nyertesek értékes utazásokon vehetnek részt, az első helyezett nyereménye pedig egy bukovinai út.

Would you like to replay the video?

 

fotók: Boros Sándor

Címkék