Másodfokú hőségriasztás – kamionstop sem lesz!

Pest megyében, valamint Budapesten a tartós hőség miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Az ország jelentős részén elérheti a 25 fokot a napi középhőmérséklet, szombaton a keleti tájakon és Pest megyében helyenként 27 fok fölé emelkedhet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország túlnyomó részén nem lesz csapadék. 

Hasonló tartalmaink:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére kiterjesztette és egyúttal másodfokúra emelte a kiadott hőség miatti figyelmeztetését. Nincs fronthatás, de a napsütésben az UV-B sugarak gyorsan bőrpírt okozhatnak, védjük bőrünket, szemünket! A déli órák tájékán húzódjunk árnyékba, napközben többször és a szokásosnál több vizet igyunk, így pótolva a folyadékveszteséget, amit a meleg idő okoz! A megnövekedett légköri nedvesség fülledtséget idéz elő, ami sokunk szervezetét megterheli, ezért tartsunk pihenőket, főleg a nehéz fizikai munka közben – figyelmeztetnek a meteorológusok.

A kánikula vasárnap tetőzik. Hétfőn a Dunántúlon már megszűnik a hőség, kedden pedig délkeleten is visszaesik a hőmérséklet.

Az ország túlnyomó részén nem lesz csapadék.

Kamionstop elhalasztva

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2015. június 13-án és 14-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon. A kamionstop főszabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben a hétvégén, ám a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk.  A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

 

Címkék