Féltucat állatmérgezés egy hét alatt

Mindenki figyeljen házi kedvencére. Erre figyelmeztette az érdieket a Facebookon Szegedi László állatorvos. A szakember az Érd FM-nek elmondta, hogy néhány hét alatt csaknem féltucatnyi állatot vittek be hozzájuk mérgezéssel. Gyanítható, hogy az esetek egy részében szándékosság áll a háttérben – állítja az állatorvos. 

Egérmérget és növényvédőszert mutattak ki a kutyák és macskák négylábúak szervezetében, utóbbit biztos, hogy nem ehette meg véletlenül az állat – hangsúlyozta az állatorvos.

“Kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljen kedvencére! A cica esetében előfordulhat akár, hogy véletlenül talált egy kihelyezett mérget, de a kutyát biztos, hogy megmérgezték!” – írta a Facebookon az elmúlt napokban mérgezéses tünetekkel hozzá kerülő állatokról.
A patkányméreg hatására a vér nem képes megalvadni, testszerte apró bevérzések láthatók, a széklet, a hányadék vért tartalmazhat, rosszabb esetben a has- vagy mellüregbe vérzik az állat. Az ilyen mérgezések jól észrevehetőek. Szegedi László állatorvos elmondta azt is, milyen tünetekre kell figyelni, és milyen mérgekről van szó. A halovány, olykor fehér kötő-és nyálkahártyákról és a nagyfokú elesettségről lehet gondolni a mérgezésre.

Hallgassa meg interjúnkat az állatorvossal!

Az érdi állatorvos tájékoztatása szerint egyébként évente csak néhány mérgezéses esetük szokott lenni.
Címkék