Szocpol helyett itt a csok

Július 1-jével indul az új otthonteremtési program: a korábbi “szocpolt” felváltó állami támogatást már az egygyermekes családok is kérhetik, továbbá azok is, akik gyerekeket vállalnak, akár örökbefogadással.

Hasonló tartalmaink:

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a családi otthonteremtési kedvezményre (csok) az idei költségvetésben 4 milliárd forintot különítettek el. Hozzátette: a keret „felülről nyitott”, így minden, a feltételeknek megfelelő igénylőnek biztosítják a vissza nem térítendő állami támogatást. 

Otthonteremtési támogatást már nemcsak új, hanem használt ingatlan vásárlására, bővítésre is lehet kérni. Ez – Érden különösképpen – tetőtér-beépítésre, emeletráépítésre vagy hozzáépítésre lehet megoldás. A támogatás összege 500 ezer forinttól 3,25 millió forintig terjed – ez függ a gyermekek számától. Nemcsak a már megszületett gyermekek alapján lehet az igénylést benyújtani, hanem a házaspárok előre vállalhatnak több gyereket is.

További információ

Interneten: csaladitudakozo.kormany.hu;

személyesen: Emmi központi ügyfélszolgálati iroda, Budapest, V. Szalay utca 10-14.;

telefonon: 061/795-31-68;

e-mailen: ugyfelszolgalat@emmi.gov.hu.

Címkék