Kézilabda: novemberben a KEK-ben

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a Bajnokok Ligáján kívüli további női kézilabda nemzetközi kupasorozatok kiemeléseit. A 2015/2016-os szezonban utoljára rendezik a Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) – amely a második számú sorozat – hiszen a 2016/2017-es kiírásban az EHF-Kupával összevonják a sorozatot.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD – mivel a Győri Audi ETO KC megnyerte a Magyar Kupát, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig bajnok lett – dönthetett arról, hogy a KEK-ben, vagy az EHF-Kupában induljon, hiszen a bajnokságban elért helyezéssel EHF-Kupa kvótát, a Magyar Kupa bronzéremmel pedig KEK indulási jogot szerzett, és ahogy Tekauer Norbert, klubelnök tájékoztatott, az utóbbi, erősebb sorozatban vesz részt a csapat.

A magyarok közül a Bajnokok Ligájában főtáblára került az FTC, míg a kétszeres győztes Győr selejtezőt játszik. A KEK-ben az ÉRD, az EHF-Kupában a Dunaújvárosi Kohász KA valamint a Siófok KC-Galerius Fürdő vesz részt. A negyedik számú sorozatban, a Challenge-Cupban – amit az Érdre szerződő spanyol Mireya González az előző szezonban a francia Mios Biganosszal megnyert – nem szerepel hazai együttes, de magyar csapat így is lesz, hiszen a csak magyarokból álló London Angelst a Magyar Kézilabda Szövetség majd’ 4,5 millió forintos indulási összeggel támogatta.

Vissza az ÉRD-hez. A csapat kiemeltként várja a július 21-én, az EHF bécsi központjában megrendezett sorsolást, így csak a harmadik körben kapcsolódik be a küzdelmekbe, ahol Mariama Signaté korábbi csapatával, a francia Issy Parissal, vagy éppen a korábbi érdi, Pálos-Bognár Barbara jelenlegi csapatával a dán Viborg HK-val is összekerülhet, de az érdiek számára keserű emlékű párharcok győztesei, a francia Metz vagy a német Buxtehude is szembekerülhet.
A kupák 2. fordulóját október 17-18-án és 24-25-én, a 3. kört november 14-15-én és 21-22-én rendezik meg.

A sorsolást július 21-én tartják az EHF bécsi központjában.

Kupagyőztesek Európa Kupája

Harmadik körbe kiemelt csapatok:

ÉRD (magyar), Team Tvis Holstebro, Viborg HK (mindkettő dán), Issy Paris, Metz Handball (mindkettő francia), Buxtehuder SV, VfL Oldenburg (mindkettő német), Halden, Kristinastad (mindkettő norvég), Vistal Gdynia (lengyel), Municipal Craiova (román), Lada Togliatti, Zvezda Zvenyigorod (mindkettő orosz – utóbbi csapatból érkezett jobbátlövő posztra Érdre Julia Havronyina), Jagodina (szerb).

Archív képünk a Magyar Kupa bronzmeccs után készült.

Címkék