Ercsi úti sportpálya: felújítást tervezünk, nem új stadiont

Nem épül stadion Érden, de a sportpálya teljes felújítása napirenden van – mondta az ÉrdMost-nak T. Mészáros András polgármester. 

Az 1960-ban épült Ercsi úti sporttelep tervezett felújítása során új, korszerű öltözők és irodák lesznek a klubházban, emellett parkolót is kiépítenek, s keresik a forrást arra is, hogy új lelátót építsenek, amely a mostani keleti „fapados” és a nyugati lépcsős nézőtér helyét veheti át. T. Mészáros András szerint Érden nincs szükség stadionra, hiszen több ilyen létesítmény is van a közelben, akár a Groupama Aréna, illetve a Felcsúton vagy Székesfehérváron található stadion. A kétezer főt befogadni képes fedett Érd Arénát a város ki tudja használni, egy akár több tízezer fős stadionra ez nem volna igaz. A mértéket és a mércét nem szabad elfelejteni – jelentette ki a városvezető.

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán elnyert műfüves pálya kapcsán a polgármester megemlítette, hogy a munkálatok megkezdése az MLSZ-en múlik. Egy minden igényt kielégítő edzőpálya megépítése 120-130 millió forintba kerülne, de mivel ekkor összeg erre a célra nem áll a város rendelkezésére, közösen az Érdi VSE-vel pályáztunk az MLSZ-nél a kivitelezésre. A jelenlegi konstrukcióhoz szükséges mintegy 46 millió forintnyi önerő a város költségvetésében elkülönítve szerepel. Bízunk benne, hogy a szabványos méretű, műfüves, világítással ellátott pálya építése még idén elkezdődik – tette hozzá T. Mészáros András.

Érd város minden sportlétesítménye alkalmas arra, hogy ellássa feladatait – hangsúlyozta a polgármester –, a legnagyobb probléma az Ercsi úti sporttelep kiszolgáló létesítményeivel van – szociális blokkok, irodák, edzőpályák hiánya. A létesítmény jelenlegi színvonala nem méltó egy megyei jogú város rangjához – tette hozzá T. Mészáros András.

 

Címkék