Megkezdődik az M7-esen az elválasztósávok korszerűsítése

Augusztus 6-án kezdődik az M7-es autópályán a beton terelőfal és a korszerű acél szalagkorlát építése, valamint a fényvédelem korszerűsítése, vagyis az elválasztósávok felújítása.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye alapján csütörtökön a közlekedésbiztonsági fejlesztések keretében elkezdik kiépíteni a forgalomterelést az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12 kilométer szelvények között, az érdi csomóponttól az M1/M7-es autópálya közös szakaszán, melynek következtében a forgalmat fokozatosan a külső és a leálló sávba terelik. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a betonelemek daruzásakor, ami várhatóan augusztus 10-én kezdődik, lezárják majd a külső sávot, így az autópálya ezen szakasza csak egy sávon lesz járható. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábbi közleménye szerint a fejlesztés több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósul meg. Az elválasztósávok korszerűsítése érinti majd az M3-as és az M5-ös autópálya több szakaszát is. A munkálatok várhatóan november végéig tartanak, és az M3-as autópálya 10-35 kilométer, valamint az M5-ös autópálya 13-17,4 kilométerszelvények közötti szakaszait is érintik.
A beruházások révén kívánják csökkenteni a pályaelhagyásos balesetek, így a frontális ütközések számát.

mti.hu

Címkék