Elhalasztják a felújítási munkát az M7-esen!

calendarElhalasztják augusztus 24-ig a sávszűkítéssel járó felújítási munkát az M7-es autópálya fővárosi bevezető szakaszán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hasonló tartalmaink:

Marczin Bence tájékoztatása szerint Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtök este döntött így, a hőségriadó miatt.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkársága pénteken kora reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szaktárca az M3-as és M5-ös autópályákon megkezdett vagy a közeljövőben indítani tervezett munkálatokra is időbeli korlátozást rendelt el.
Az M7-esen az elválasztósávok felújítása csütörtökön kezdődött, az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között.
Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője csütörtökön kérte a Magyar Közút vezetőjétől, hogy oldják fel a sávszűkítést és csak augusztus 20. után folytassák a munkálatokat.
Forgalomterelés az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között, az érdi csomóponttól az M1/M7-es autópálya közös szakaszán lesz.
A pénteki közlemény arról tájékoztat, hogy Tasó László utasítása szerint az M3-as autópályán a meghosszabbított hőségriadó időtartama alatt, augusztus 11-e éjfélig kizárólag este 20 és hajnali 4 óra között dolgozhatnak a kivitelezők. Az M5-ös autópályán legkorábban augusztus 12-én 0 órától szervezhető munkavégzés.
A közlemény megerősíti, hogy az M7 autópályán megkezdett munkákat az államtitkár a balatoni idegenforgalmi főszezon végéig, augusztus 24-én 0 óráig leállíttatta.
A minisztérium közleményében emlékeztetett, hogy a Magyar Közút az Érj haza biztonságban! országos program részeként összesen 36 kilométeren végez közlekedésbiztonsági fejlesztéseket az M3, M5 és M7 autópályák legforgalmasabb szakaszain. Az ideiglenes forgalomkorlátozásokkal járó beavatkozások – mint például beton terelőfal és a hozzá kapcsolódó fényvédelem, acél szalagkorlát telepítése az elválasztósávban – eredményeként jelentősen csökken a pályaelhagyásos balesetek száma, a frontális ütközések kockázata.

mti.hu

Címkék