Heti Menü – 2015. AUGUSZTUS 9.
A világ nagy konyhaművészei a spanyolok. Ők kis falatokban, mini adagokban ízlelik es élvezik az életet. Persze nem mindegy, hogy néz ki, ami a tányérra kerül. Tányér? Ha még ilyen egyszerű lenne… A héten nyílt TAPAS. Spanyol gasztro-design kiállítás az Iparművészeti Múzeumban. Van mit nézni.
Jövő héten péntek éjjel a fagylaltokat ünnepeljük, ekkor lesz a fagylaltok éjszakája. Megkérdezzük az egyik legnagyobb hazai szakértőt, hol is tartunk mi a fagylaltok forradalmában.
Egyen egy jótékonyat hetente! A Szimpla Kert szórakozóhely vasárnaponként piacot tart, őstermelők lepik el a területet. Ilyenkor, vasárnaponként délelőtt, egy-egy csapat, alapítvány, egyesület vagy segítő szervezet munkatársai, önkéntesei főznek két kondér ételt. Ha veszi és eszi a friss ételt a megéhezett piacozó az ő munkájukat segíti.
Aztán meglátogatjuk az egyik legendás halász halas pultját a Hunyadi téri piacon. Nem eszünk még mindig elég halat… Ezekről lesz szó ma.