JAZZPRESSZÓ – 2015. SZEPTEMBER 10.

Szeptember 10-i adásunk tartalmából:

A héten Gerald Albright szaxofonossal és Hiram Bullock gitárossal fogunk foglalkozni.
Mindkét előadó ízig vérig amerikai. “Tipikus” amerikai zenekultúra. Ezért is szeretem annyira mindkettőjüket. Nagyon szerethető zenét játszanak. Ez a műsorból ki is fog derülni.
Gerald Albright az egyik legszínvonalasabb szórakoztató jazz zenét játszó előadó. Ezt amerikában smooth jazznek hívják. Vagy a “köznyelv” liftmusicnak, miután az amerikai áruházláncokban sok helyen szól a zenéje háttérmuzsikaként. De fő műsorszámnak sem akármi!  A tavaly megjelent Slam Dunk lemezéről fogunk számokat hallgatni. Augusztus 30-án volt 58 esztendős.

A másik előadó Hiram Bullock, gitáros, zeneszerző, énekes és mókamester. Több ízben járt budapesten, ahol nem csak zenei tudását csillogtatta, de remek humorérzékéről is tanubizonyságot tett. A legpasszívabb közönséget is táncba tudta vinni, ha másképp nem lemászott a szinpadról, bement a közönség közé és nem volt apelláta.. Persze közben gitározott végig. Sajnos 2008-ban nagyon fiatalon, mindőssze 53 esztendősen hunyt el. Most szeptember 11-én lenne még csak 60 éves. Ő rá emlékezünk.

 

 

Címkék