Ez most nem jött össze

Kilencgólos, 36–27-es vereséget szenvedett hazai pályán a Győri Audi ETO KC-től az ÉRD női kézilabda csapata a bajnokság harmadik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Az első hazai találatra  nyolc percet kellett várni, amikor Klivinyi Kingának harmadszor már összejött a pattintott gól Kiss Évával szemben, ám a későbbiekben nehezen sikerült áttörni a borzasztóan magas és erős győri falat. A vendégek belső négyese Tomori Zsuzsannából, Yvette Brochból, Eduarda Amorimból és a szintén kiválóan védekező Nycke Grootból állt, s Klivinyi miattuk kevésszer tudott eredményes lenni, ezt Szabó Edina is érzékelte ezt, a 13. percben Mariama Signaté állt a helyére, Klivinyi pedig gyakorta tűnt fel a balszélen.

A félidő közepén ez érdiek a rossz kezdés után három gólra is feljöttek, ám öt perc alatt hatra nőtt a különbség, a félidőig pedig ebből csak egy gólt faragtak a hazaiak.

A második játékrész ismét egy 5–0-s győri rohammal kezdődött, sőt a 36. percben a vendégek már rá is számoltak az ÉRD-re: 21–11-re vezettek.

A 42. percig viszont ismét magukra találtak Janurik Kingáék: 17–23-ra jöttek fel, ám ez nem tartott sokáig, újabb ötgólos vendégsorozat jött, s már találkozó előtt is csoda kellett volna az érdieknek, hogy nyerjenek, ekkor pedig minden remény elúszott, tizenkét perccel a vége előtt tizenesgygólos hátrányban volt az ÉRD. A hajrára felpuhult a Győr védekezése, míg Szabó Edina Takács Kittit, Szabó Laurát, Gulyás Vandát és Vajda Lucát egyszerre tartotta a pályán, a kapuban pedig Győri Barbara is lehetőséget kapott, a vendégek „második sora” viszont így is megizzadt a hajrában, mivel Julia Havronyina és Barján Bianka vezérletével 5–3-ra hozták az érdiek az utolsó öt percet, de a vége így is nagyarányú, 36–27-es vereség lett.

Would you like to replay the video?

Kézilabda, NB I, Nők, 3. forduló

ÉRD – GYŐRI AUDI ETO KC 27–36 (11–16)
ÉRD: JANURIK – Fekete B., Klivinyi 4, A. Bulatovics, Kisfaludy 1, M. González 3, Krpezs-Slezák 4.
Csere: Győri, Gridnyeva, (kapusok), HAVRONYINA 8 (3), SIGNATÉ 5, Barján 2, Takács K., Gulyás Szabó L., Vajda.
Edző: Szabó Edina

GYŐR: Kiss É. – Knedliková 3, GROOT 8 (2), E. Amorim , BROCH 5, TOMORI 5, KORSÓS 5.
Csere: Sulland 2, Bódi 1, Hársfalvi 2 (1), Kovacsics 1, Löke 1, Planéta 3.
Edző: Ambros Martín

Érd Aréna, 1600 néző, Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 0–5. 14. p.: 5–8. 22. p.: 7–13. 26. p.: 9–15. 35. p.: 11–21. 42. p.: 17–23. 48. p.: 17–28 54. p.: 24–35.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina: – Katasztrofálisan kezdtük mind a két félidőt, csak kapaszkodni tudtunk vissza. Ez már a második mérkőzés, ahol nem tudjuk átlépni magunk árnyékát, képtelenek vagyunk befejezni előkészítéseinket. Ennek a csapatnak nagyon hosszú lesz az út, mert rengeteg fegyelmezetlenség van, sokkal szigorúbban kell feldolgozni magunkban.

Ambros Martín: – Mindkét félidőben jól kezdtünk, de utána a lendületünk csak a támadásokra maradt meg, védekezésben nem. Nem ez az út, amin mennünk kell.

Címkék