Új segítő iskola épül Budaörsön

Letették a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola – Gyógypedagógiai Intézményi Egység új épületének alapkövét. A minden igényt kielégítő, összesen mintegy 330 millió forintba kerülő új épületet 2016 szeptemberében vehetik birtokba a sajátos nevelési igényű tanulók.

A 40 tanuló fogadására alkalmas új iskolában 4 tanterem, egy könyvtár és számítógépterem, egy technika terem és egy foglalkoztató kap helyet. A környezetbe illeszkedő földszintes épület magastetős kialakítású lesz, hasznos alapterülete ötszáz négyzetméter.

A Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskolához tartozó tagozat tanulásban akadályozott (értelmileg enyhe fokban sérült) és értelmileg akadályozott (középsúlyos értelmi fogyatékos) tanulókat oktat, fejleszt, akik a Tanulásképességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság szakvéleménye alapján kerülnek az intézménybe.

Az iskola a kötelező tanórai foglalkozásokon kívül rehabilitációs fejlesztéssel, logopédiai ellátással, kutyás terápiás és lovas terápiás foglalkozások biztosításával, illetve informatika és bábszakkörrel, kirándulásokkal, színházlátogatással, könyvtári és kézműves foglalkozásokkal is igyekszik a tanulók fejlődését elősegíteni.

A minden igényt kielégítő, összesen mintegy 330 millió forintba kerülő új épületéről, illetve az intézmény falai között és a falakon túl zajló munkáról Vágó Csaba, Budaörs önkormányzat kabinetvezetőjével készítettünk interjút! Hallgassa meg a beszélgetést!

Címkék