« PÁRBESZÉD 2015. OKTÓBER 05.

Ezen a héten volt a Körítés Gasztrohét Másképp címmel. Különleges ízekkel találkozhattunk megszokott helyeken, törzshelyeinken akár. 4 nemzet konyháját mutatták meg 10 fővárosi vendéglátóhelyen. Szíria, Afganisztán, Szomália és Eritrea: a migránsok, menekültek ételeivel lehetett tehát megismerkedni. Akkora sikere volt az akciónak, hogy egyik-másik étterem bővíti a menüjét.
A Klauzál téri Kisüzemben Eritrea volt a vendég. Egy különleges, afrikai teff nevű gabonából készült vékony tésztára halmozott húsok, krémek mellett eredeti kávét is kóstolhattak a szombati családi nap résztvevői.
A hétvégi Pálinka és Kolbász Fesztivál alkalmából tartunk egy kis Pálinka kisokost: miből készül a jó pálinka, hogyan ismerhető fel a gyengébb minőség? Milyen hőmérsékleten kell fogyasztani, és milyen pohár az ideális? Erről lesz szó a műsor második felében.