HETI MENÜ – 2015. OKTÓBER 18.

Buja Disznók! Mire gondol? Persze nem arra, ez egy apró büfé, konyha neve, ahol szombaton az egész gasztroelit rántott húst tömött magába. De nem akármilyet! Bíró Lajos közismert séf, a Bock bisztró, a Kisbíró Étterem vezető szakácsa legújabb poénja, hogy malacorrot, fejhúst, szalontüdőt és rántott husit készít a sok flancos étel után, mellett. A Hold utcai piacon a galérián nyílt meg tehát szombaton a legújabb, a Buja Disznók elnevezésű hely. Ott voltunk mi is.

Mit evett Matt Damon a Marson? Csíki Sándor tudja. A Mentőexpedíció című film gasztronómiai tanácsadója a magyarországi forgatás során az igencsak szűkös menüt maga fejlesztette ki, ő volt a film foodstylistja. Mit jelent ez? Hol termett a marsi krumpli?

Boldog csirkék, boldog fogyasztók. A kapirgálós csak legenda, vagy tényleg finomabb az a jószág, amelyik természetes körülmények között cseperedik, legalább 11 héten át. Őshonos csirkék tenyésztésére vállalkozott egy család. A hazai szakácsok és tanácsadók után, immár bárki megkóstolhatja a beregi Alemitta csirkéket. Egy hazai áruházlánc és két budai bevásárlóközpont polcaira kerültek az egykoron boldog életet élt csirkék. Héver Tímea beszéli el a történetüket.

Címkék