HETI MENÜ – 2015. OKTÓBER 25.

Békéscsabán napokon át tartott a Csabai Kolbászfesztivál. Vasárnap zártak a Városi Sportcsarnokban. Az 1996 évi kezdés óta ez a fesztivál már egy jelentős hagyományokkal bíró gasztronómiai eseménnyé vált. A szombati nagy kolbászgyúró versenyen hét tonna, vagyis hetven mázsa alapanyagot masszírozott a 600 csapat tagja. Mitől jó, milyen a jó csabai kolbász?

Aki az október hátralévő pár napjában maceszgombóc levest eszik a VII. kerületi Kazinczy utcában található Kőleves Vendéglőben a finom leves elfogyasztásával segít rászoruló embereken, családokon. A magyar Élelmiszerbank akciójához számos étterem, közösség csatlakozott. Egyet most bemutatunk közülük.

A soproni Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely világbajnok lett a  sárgabarackos, pálinkával töltött, szerecsendiós csokijával a töltött csokoládé kategóriában a londoni Csokoládé Világbajnokságon. Hatalmas eredmény! Gratulálunk! Az osztrák származású Karl Harrer többgenerációs cukrász családból származik, felesége Harrer-Abosi Beatrix a vendégünk.

Címkék