Drágább lehet a kgfb

Az év végi kampányban érintett autósok 58 százaléka arra számít, hogy jövőre magasabb lesz a kötelezőjének a díja – derül ki a Netrisk.hu felméréséből.

Hasonló tartalmaink:

Az ügyfelek többsége nyomon követi az évközi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) piacon zajló fejleményeket, és tisztában van azzal, hogy az idén jelentős díjnövekedés volt, ezért is számítanak áremelkedésre.

Egyre kevesebb autóst érint egyébként a január 1-jei váltás, az ebbe a körbe tartozók száma nem éri el a 40 százalékot, a váltók száma pedig az idén is, akárcsak tavaly, 260-280 ezer körül lehet a Netrisk becslése szerint.

A kismértékű megtakarítás mind kevesebb ügyfelet ösztönöz váltásra, amiben szerepet játszhat az Astra Biztosító bajba kerülése is. A megkérdezetteknek mindössze 5 százaléka nyilatkozott úgy, hogy csak az árat veszi figyelembe a választásnál, a többség azt is nézi, mennyire megbízható a biztosítója. Az év végi váltók átlagdíja jóval alacsonyabb, mint az évközieké, mert az előbbiek átlagos bónuszfokozata sokkal magasabb.

Címkék