HETI MENÜ – 2015. NOVEMBER 15.

Segíts a Séfkönyvvel! Online árverés volt a napokban az Igazgyöngy Alapítvány javára, és még négy szervezet lesz soron. A tavaly karácsonykor megjelent Nagy Séfkönyvet a benne szereplő huszonöt kiváló hazai séf dedikálta, ezek kerülnek kalapács alá. A könyvben vallottak a hagyományokról és a megújulásról, a csúcsgasztronómia útjairól. Szabó Edit interjúi mellett receptekkel és gyönyörű ételfotókkal is gazdagodott a könyv.

 

Mitiszol Fesztivál volt szombaton a Millenárison. Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica ötödik alkalommal rendezte meg nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni azoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén 11 borvidéket, közel 30 borászatot és 100 bort felvonultató sétáló borkóstolón túl több, hasonló szellemiségben készült itallal és étellel is találkozhattak a látogatók. Mit jelent, hogy autentikus a bor? Nemes Richárd lesz a vendégünk.

 

A Sütnicake csapata idén ismét versenyre hívja a profi és amatőr cukrászokat, jövő hétvégén lesz a II. Sütemény és Tortafesztivál a Millenárison. A profi és hobbi cukrászok számára kiírt torta design versenyre a cirkusz különleges hangulata által inspirált pályaműveket várnak. Lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke, karamell dísz, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek papírtorta készítés, és számtalan egyéb kísérő program. Kolonics Zoltán kreatív cukrászt kérdezzük.

Címkék