HETI MENÜ – 2015. NOVEMBER 22.
A napokban kiosztották a Gault&Millau idei díjait! A gasztronómiai kiadványok és értékelési módok közül a Gault&Millau a világ egyik legismertebb étteremkalauza a Michelin mellett. Az év legjobb étterme az Alabárdos lett Bicsár Attila séf vezetésével. A további díjazottakról kérdeztük Molnár B. Tamást a Gault&Millau Magyarország főszerkesztőjét, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnökét.
A Gault&Millau zsűrije emellett minden évben értékeli a jó éttermekhez elengedhetetlen alapanyagokat is, amit Aranyszalag Minőség tanúsítvánnyal tüntetnek ki. Idén ezt az elismerést a Beregi szabadtartású Alemitta csirke kapta. A társtulajdonos Héver Tímea lesz a vendégünk.
Újabb nyitás a bulinegyedben! A Fat Mama Eatery vezetősége és séfjei átgondolt koncepcióval vágtak neki a munkának. Négy hét „száraznyitás” után a napokban volt a hivatalos megnyitó. Specialitásuk a zárt rendszerű faszéntüzeléses kemence. A Fat Mama szakmai vezetője Ondraschek Iván mutatta be a helyet.