HETI MENÜ – 2015. NOVEMBER 29.
Bemutatunk egy helyet, ahol egy asztalnál ül a bankigazgató és az ügyintéző, a közeli felújításokat végző melós és az ismert gasztroarc. Egy éve nyitott a Belvárosi piac; a felújított Hold utcai vásárcsarnok kapta ezt az új nevet. Ez a vásárcsarnok lehet Budapest első igazi evős piaca, ahol a friss alapanyagokból azonnal étel is készül. Az ÉRD FM Heti menü című gasztronómiai magazinjában vasárnaponként 17 órától hétről hétre bemutatunk egyet a Belvárosi piacon nyitott és nyíló helyekből. Ezúttal a Moszkva tér néven hamarosan debütáló orosz gasztrobárra kerül a sor.
K35 néven egy kis üzletet nyitottak egykori rádiósok a közelmúltban. Az az előnyük, ami a hátrányuk is egyben: nem profi vendéglátósok, viszont ettől olyan családias az egész. Házi zakuszka, májpástétom, padlizsánkrém, és friss krémlevesek a titkos családi süteményreceptek mellett. Balerinák törzshelye a Gastrobox a Kazinczy utcában.
Majdnem minden kultúrában létezik egy olyan ünnepi alkalom, amikor az emberek kinyilvánítják a bőséges termés felett érzett örömüket, hálájukat. Az Egyesült Államokban ilyen a hálaadás napja, amelyet minden év novemberének negyedik csütörtökén tartanak, és amelynek eredete a 17. századra nyúlik vissza. De mit köszönhetünk mi az Amerikaiaknak? Például a pulykát! Ez az egészséges, fehérjében dús, koleszterinszegény hús a világ országai között nálunk az egyik legnépszerűbb húsféle. Tudjunk meg róla többet.