Leggyakoribbak a ráfutásos balesetek

vlcsnap-2016-01-05-19h15m03s246Egész Magyarországra megérkezett az igazi tél hétfőn. A havazás miatt jelentősen lelassult a közlekedés. A rendőrség és a katasztrófavédelem is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől.

Hasonló tartalmaink:

Hétfőn az országban több helyen okozott fennakadást a téliesre fordult időjárás. A havazás és a csúszós utak miatt pedig az egész országban több közlekedési baleset történt. Érden csupán két, anyagi kárral végződő közlekedési baleset történt a csúszós út miatt. Ma már járhatóak az utak, azonban érdemes körültekintően közlekednünk – hangsúlyozta a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, Kürti István. Fontos továbbá, hogy hosszabb út előtt kellően felkészítsük autónkat a közlekedésre, valamint felkészüljünk magunk is a váratlan helyzetekre.

Magyarországon a téli gumi szükséges az autókra, ám a környező országokban (Ausztriában és Szlovákiában) a hólánc használatát is előírják. Ezen kívül a váratlan helyzetekre is fel kell készülni, jó ha van nálunk hólapát, vastag takaró és meleg tea is a termoszban – tette hozzá Kürti István.

A járművezetők többsége már felkészítette autóját a téli közlekedésre és a havas, csúszós utakon fokozott figyelemmel vezetnek, ám így is a leggyakoribbak a ráfutásos balesetek, a követési távolság nem megfelelő megválasztása miatt – mondta el a közlekedésrendészeti osztályvezető. Majd hozzátette: tapasztalatlanabb vezetőknek érdemes vezetéstechnikai tréningen részt venni, vagy lehetőség szerint egy nagyobb, forgalommentes területen gyakorolni a csúszós úton való vezetést.

Would you like to replay the video?
Címkék