Holttestek az érdi leégett házban

A Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megölte élettársát és ismerősét Érden, majd rájuk gyújtotta a családi házat.

Hasonló tartalmaink:

Az esetről Dr. Gyugyi Csilla a Pest Megyei Főügyészség szóvivője nyilatkozott az ÉrdFm 101.3-nak.

A bűnügy vádlottja nem dolgozott, élettársával Budapesten ismerősöknél éltek. A nő prostituált volt, az így szerzett pénzt a vádlottal együtt elköltötték. Mindketten napi rendszerességgel fogyasztották a „Zene” fantázianevű új pszichoaktív anyagot.

A bűnügy sértettje, egy férfi Érden szerény nyugdíjából élt. Ismerte őt a vádlott és az élettársa is. Sőt a nő egy ideig a sértettel együtt is élt. Miután visszaköltözött a vádlotthoz, és pénzszűkében voltak, többször járt a férfi házában Érden azért, hogy pénzt szerezzen tőle.

Így történt ez 2014 májusában is, amikor a nő újra felkereste az érdi férfit. Azon a napon az esti órákban a vádlott is bekopogott az érdi házba, ahol a sértettel éjszakába nyúlóan veszekedtek. A vita során a vádlott egy fejszével előbb a férfit, majd az élettársát bántalmazta: lábukat, fejüket, testüket ütötte. Mindkét sértett eszméletét vesztette. A vádlott azért, hogy tettét leplezze, több ponton felgyújtotta a házat, majd az egyik ablakon keresztül elmenekült a helyszínről.

A bántalmazott férfi szén-monoxid mérgezés, a nő a sérülések következtében vesztette életét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két napon belül elfogta és őrizetbe vette az elkövetőt, majd kitartó, alapos munkával tárta fel a bűnügy körülményeit. A Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztésre tett indítványt a vádlottal szemben, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A kapcsolódó videó a Legfőbb Ügyészség honlapjáról:

Would you like to replay the video?

 

 

 

Címkék