Figyeljük testünk jelzéseire!

2000 február 4-én, Párizsban az első rákellenes világkongresszuson a résztvevők történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. A rákellenes világnap alkalmából tanácsadással várták az érdeklődőket a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben.

Hasonló tartalmaink:

Magyarországon a halálozási okok második helyén még mindig a rákos megbetegedések állnak. Évente több mint hetvenezer új daganatos beteget regisztrálnak, melyek közül a leggyakoribb és a legtöbb halálos áldozatot követelő még mindig a tüdőrák. A rákos betegségek felismerésében és megelőzésében nagy szerepe van az ön- és szűrővizsgálatoknak.

Dr. Kőszegi Gábor a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója elmondta, hogy ma már számos rendelésen végeznek rákszűrést is, így például a nőgyógyászati, az urológiai vagy a bőrgyógyászati vizsgálatok alkalmával.

Az utóbbi években a rákos betegségek gyógyítása is fejlődött. A leukémiás megbetegedések esetében például a 80%-os halálozási arányt sikerült megfordítani, így 80%-os ezen megbetegedések tartós túlélése mind a felnőttek, mind a gyermekek körében – emelte ki a főigazgató. Az egyéb daganatos betegségek esetében az mondható el, hogy minél korábbi a felismerés, annál nagyobb a gyógyulás valószínűsége – tette hozzá Dr. Kőszegi Gábor.

Would you like to replay the video?

 

Címkék