HETI MENÜ – 2016. FEBRUÁR 14.
A Rózsavölgyi Csokoládé Műhely Chuao csokoládéja a legjobb, venezuelai kakaóbabból készített csokoládé a —– világon. Igen, nem belga, nem francia mester alkotta meg a csúcsok csúcsát, hanem egy magyar manufaktúra. Állítólag megállt a levegő a párizsi Festival Sens & Chocolat zsűrijének bejelentésekor. Ez a verseny egy kétévente megrendezett exkuzív csokoládéverseny, ide nem pályáznak, pláne nem fizetik be magukat önjelöltek: ide hívják az embert. Mi ezúttal egy mexikói magyart mutatunk be, aki ugyan azzal a kakaófajtával foglalkozik, amellyel a Rózsavölgyiék is learatták a babért, ez a criollo, a világ legjobb minőségű kakaója. Ahogy Sági Attila a mexikoicsoki.hu alapítója, tulajdonosa mondja: minden kakaók ősanyja a criollo. Igyekszünk minél többet mesélni a fajtáról.
Sikerült bejutnunk a balatonszemesi Kistücsök étterembe, ott is a konyhába! Az ország tíz legjobb étterme között számon tartott hely évről-évre besöpör valamilyen rangos díjat. Ezúttal nem a tulajdonos Csapody Balázs, nem is a konyhafőnök Jahni László lesz a sztár, hanem a senior kategóriában bámulatos teljesítményt felmutató Erzsi néniről, aki a férfiak mellett 30 éve tartja a tempót. Alig hihető, de saját szememmel láttam. Őt látogattuk meg munka közben.
A Magyar Sommeliere Club által rendezett sommeliere verseny győztese Angermann László, az Onyx étteremből. A szombati esemény a Zara holtelben volt, a győztes élménybeszámolójával jövünk.