A várandósság kilenc hónapja

Várandósságra, szülésre és szoptatásra felkészítő tanfolyam indult csütörtökön délután a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben. Az első foglalkozáson a várandósság 9 hónapja alatt végbemenő testi és lelki változásokról beszélgettek a résztvevők.

Hasonló tartalmaink:

A Csecsemő tanácsadó várójában első alkalommal Az a 9 hónap  címmel  Bognár Krisztina védőnő, szoptatási– és hordozós tanácsadó tartott előadást a várandósság alatti testi és lelki átalakulásról, az anyává illetve apává válásról. Az előadás végén relaxációs gyakorlatokat is tanulhattak a résztvevők, hiszen ebben az időszakban fontos a befelé fordulás, a ráhangolódás a babára.

A tanfolyam segítséget nyújt a tudatos felkészüléshez, mely csökkenti az ismeretlentől való félelmet, a szorongást, segíti a várandósság pozitív megélését, a vajúdás könnyebb lefolyását, a pozitív szülésélményt, az anya-magzat-apa kapcsolat kialakulását.

A csoportos foglalkozás előnye a gyakorlati ismeretátadás, valamint a csoporttagokkal való tapasztalatcsere, a leendő anyatársakkal való ismerkedés lehetősége. A programon szeretettel várnak minden várandós kismamát, édesapát, nagymamát, és szívesen látják azokat is, akik még csak tervezik a babavárást.

Would you like to replay the video?

A következő alkalmon, március 3-án Hol jó szülni? Kivel jó szülni?  címmel Csörgő Andrea, perinatális szaktanácsadó tanácsait hallgathatják meg az odalátogatók.

 

Címkék