Többször takarítják a vonatokat

Az állami vasúttársaság a vonatok gyakoribb fertőtlenítésére és az utasokkal közvetlenül érintkező munkatársai védelmére nagyobb hangsúlyt helyez ezekben a hetekben. Az influenza szezonban naponta többször is takarítják a MÁV járatait.

Hasonló tartalmaink:

Az influenza terjedésének megelőzésére a vonatokon naponta többször fertőtlenítik a kilincseket, székeket, asztalokat. Amint a végállomásra érkezik egy szerelvény, a takarítók azonnal munkához látnak.

Még hetekig tarthat az influenzajárvány – mondják az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál (ÁNTSZ). Arra figyelmeztetnek, hogy aki betegnek érzi magát, menjen orvoshoz, és maradjon otthon, hogy ne fertőzzön meg mást a munkahelyén, az iskolában, óvodában. Azt külön kiemelik a szakemberek, hogy vigyázni kell a buszokon, villamosokon, ahol könnyen el lehet kapni a betegséget.

A vírusok is vonattal utaznak
A tisztaság, illetve a fertőzések terjedésének megelőzésére a vonatokon naponta többször fertőtlenítik a kilincseket, székeket, asztalokat. Amint a végállomásra érkezik egy szerelvény, a takarítók azonnal munkához látnak, hiszen a tömegközlekedési járműveken a zárt tér és a lassan cserélődő levegő miatt terjed a legkönnyebben a betegség.

Hallgassa meg Lőcsei Virággal, a MÁV szóvivőjével készült interjúnkat!

 

Címkék