Fontos a szép, tiszta és érthető beszéd

2004 óta március 6-a a Logopédia Napja Európában. Magyarországon 2012-től tartanak ezen a napon rendezvényeket, hogy felhívják a figyelmet a kommunikációs zavarok sokféleségére és azoknak az egészségre, az életminőségre gyakorolt hatásaira, valamint, hogy ráirányítsák a figyelmet a szakmában felhalmozott tudás, tapasztalat össztársadalmi hasznosságára.

Hasonló tartalmaink:

A tapasztalatok alapján évről-évre egyre több a logopédiai ellátásban részt vevő gyermekek száma. Szalai Fruzsina, a Kincses Óvoda Ófalusi Tagóvodájának  gyógypedagógusa, logopédus tanára hangsúlyozta, hogy fontos, a szép, tiszta és érthető beszéd életünk során. A programban egyéni és csoportos foglalkozások vannak, ahol a szülő, az óvoda vagy más társintézmények hívhatják fel a logopédusok figyelmét a problémára. A beszédhibák sokfélék lehetnek: selypítés, pöszeség, hadarás és dadogás csak néhány a problémák közül, amelyekhez szakember segítségére lehet szükség.

A minél korábban kezdődő terápia kulcsfontosságú, ezért az óvodákban szűréseket is tartanak. A szakember elmondása szerint teljes mértékben javíthatók a beszédhibák és fejleszthetők a készségek. Akiknél további eltérést tapasztalnak, azoknál speciálisabb segítségre is lehetőség van.

Címkék