HETI MENÜ – 2016. MÁRCIUS 6.
A következő években számíthatunk a török gasztronómia éttermi szintű, séfképzési és gyakorlati megújulására. A török gasztronómiai folyamatokat észlelve Tóth Ágnes gasztroblogger, a Nar Gourmet szerzője arra jutott, hogy idehaza is bemutatja, mit is tudott ez a konyha tündöklésének fénykorában. Mit falatozhattak az Oszmán Birodalom hatalmasai, a Szulejmán és a szeráj lakói? A gasztroblog és a Rudas Restaurant&Bar egy különleges hangulatú estet ígérnek csütörtökre. Megkóstolható lesz az étterem török menüje, mely mellett egy érdekes előadást hallgathatnak meg a résztvevők az oszmán szeráj gasztronómiai kultúrájáról. Mit ettek az oszmán szultánok? Honnan szerezték be a hozzávalókat? Milyen különleges eszközöket használtak étkezéskor? Hány száz szakács főzött a szeráj lakóira?
Közeleg a húsvét, érdemes bárány forrás után nézni. Garantált a siker egy arab fűszeres-hentesnél, vagy éppen a törököknél. Itthonról a legtöbb bárány az olasz piacra kerül, de mi találtunk egy tenyésztőt, aki maga hozza el a piacra az egyedi alapanyagokat, köztük bárányt is.