Megváltozik a Bem tér közlekedési rendje (térkép)

Az M7-es fel- és lehajtó átépítése miatt a Bem téren és környékén a kivitelező, Euroaszfalt Kft. tájékoztatása szerint a következő forgalmirend-változásokra kell számítani március 18-ától a munkaterületen és környékén.

Hasonló tartalmaink:

Március 16-án elbontják a Bem téren lévő jelzőlámpát, ezáltal sem az Iparos úton, sem a Bem közben nem lesz lámpa, ami a gyalogosokat segíti az átjutásban. Ezért fokozott figyelmet kérnek a lámpa nélküli zebrán közlekedők biztonságos átjutása érdekében.

Március 17-én még parkolhatnak az autósok a Bem téren a buszfordulóban és a Hegesztő utcában is.

Március 18-án, pénteken lép életbe az új forgalomkorlátozás, amely az alábbi változásokat hozza:

3.6.1._Atnezeti helyszinrajz.dwg Model (1)

-          Az Iparos út a Shell benzinkút kijárata és a Kárpitos utca között újra egyirányú lesz: Parkváros felől az M7 felé haladhatnak az autósok. Könnyebbség a tavalyival szemben, hogy a Budapest felől lehajtók a Shell benzinkúton keresztül szabályosan kanyarodhatnak Parkváros felé (Érd észak), hiszen a benzinkút kijáratánál az útpálya tavaly megépült. Az egyirányúsításra az Iparos út Shell kijárat és az alagút közötti bal oldali sáv megépítése miatt van szükség.

-          Az autópályára való  le- és felhajtás nem lesz korlátozva, minden irányba fel és le tudnak hajtani a megépült ágakon.

-          Az Iparos úton az épülő Interspar előtt 40 m hosszúságú (2 állásos) ideiglenes buszmegálló létesül a megszűnő buszforduló kiváltására. Az innen induló buszokról a Volánbusz ad tájékoztatást.

-          Végérvényesen megszűnik a buszforduló, és mellette a parkolási lehetőség is. A helyét fölbontják, ahol útpálya, járda és füves terület épül. Ezért az itt  parkoló autósoknak máshol kell helyet keresniük, ahol az autóikat hagyhatják napközben. Az esetlegesen „ottfelejtett” autókat elszállíttatják.

-          Az Iparos út – Aszfaltozó utca csomópontjánál az Érd központ felé haladó útpálya egy forgalmi sávra szűkül a gyalogosok biztonságos átjutásának elősegítése érdekében.

-          Az Aszfaltozó utcát egyirányúsítják a Hegesztő utca felől, így az Iparos út irányából nem lehet behajtani.

-          A Kárpitos utca – Bem köz között egy – egy sávban zavartalanul haladhatnak az autósok mind Érd központ, mind az M7 irányába.

-          A Bem köztől Érd központ felé haladóknak a tavalyihoz hasonlóan ismét a Sóskúti út felé kell kerülniük. A direkt ág lezárása miatt be kell hajtaniuk a körforgalomba és onnan tudnak a Sóskúti útra kanyarodni. Törökbálint felé a szokásos körforgalmi módon kanyarodhatnak.

-          A Sóskúti útról lehet behajtani az egyirányúsított  Hegesztő utcába is. Itt 60 m hosszú (3 állásos) ideiglenes buszmegálló létesül a megszűnő buszforduló miatt. Ez azt jelenti, hogy az utcában megállást tiltó táblák lesznek kihelyezve olyan formában, hogy a túloldali padkán sem lehet megállni, elősegítve ezzel a buszok zavartalan közlekedését. Az utca elhagyását kizárólag az Aszfaltozó utca felé tehetik meg.

-          A Sóskúti út felől érkezők a körforgalomban csak balra az M7, vagy egyenesen Törökbálint felé kanyarodhatnak, mivel a Bajcsy-Zsilinszky út egyirányúsítva lesz Érd központ felől az M7 irányába.

-          A Törökbálinti út egyirányú lesz a körforgalomtól Törökbálint felé. Tehát, aki Törökbálint felől érkezik, a Szövő utca vagy az Alsóerdősor utca felé tud kerülni. Az Alsóerdősor utcában 2 db ideiglenes buszmegálló létesül, mert ez lesz az erről érkező buszok terelőútja.

-          A buszok sem mehetnek be a Bajcsy-Zsilinszky útra a körforgalom felől, így terelőútra kényszerülnek a Szovátai – Daróczi útvonalon Érd központ felé. A Daróczi utcában ezért egy ideiglenes buszmegállót létesítenek, a tavaly megszokotthoz hasonlóan. Ezzel egyidejűleg ideiglenesen ismét megszűnik az orvosi rendelő előtti megálló.

Képünk illusztráció.

Címkék