Óraátállítás, húsvét: változás a vonatokon

Másképpen járnak a vonatok a hosszú hétvégén a húsvéti ünnep miatt. Lesznek olyan szerelvények is, amelyeket érint a vasárnapi óraátállítás – hívta fel a figyelmet a MÁV.

Hasonló tartalmaink:

Március 27-én, húsvét vasárnap az ünnepnapi, március 28-án, húsvét hétfőn a vasárnapi, március 29-én, kedden pedig a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján húsvétkor nagyjából 200-250 ezer fizető utas választja a vasúti közlekedést. A legtöbb utazóra a tavaszi szünet utolsó napján, kedden számít a vasúttársaság: ezen a napon a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvét hétfőinél is magasabb.

Az ünnep idején a MÁV-START az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekhez. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak – ígérik.

Azt javasolják, hogy aki teheti, még az ünnep előtt, elővételben vegyen vonatjegyet.

Pár hajnali vonatot érint az óraátállítás

A március 27-én, vasárnap kezdődő nyári időszámítás és az óraátállítás csak néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, a vasúti menetrendet emiatt nem kell módosítani.

Címkék