Állatos illusztrációk

A múlt héten lezárult a Csuka Zoltán Városi Könyvtár idei költészet napi rajzpályázata. Ebben az évben több mint nyolcszáz mű közül kellett kiválasztani a legjobbakat. A hagyományoknak megfelelően a legjobb képeket egy éven át bárki megtekintheti az intézmény gyermekkönyvtári részlegében.

Hasonló tartalmaink:

A több évtizedes múltra visszatekintő költészet napi rajzpályázat idén is megmozgatta a helyi és környékbeli diákokságot. A gyerekeknek ezúttal is egy, a könyvtár által meghatározott verslistából kellett kiválasztaniuk azt a verset, ami alapján a rajzokat elkészíthették. A zsűri elnöke, Majorné Bániczki Julianna elmondta: a főként kortárs költők műveit tartalmazó listáról a fiatalok elsősorban az állatokkal kapcsolatos műveket kedvelték. Majd kiemelte: ahhoz, hogy valaki jó versillusztrációt tudjon készíteni az kell, hogy ne csak elolvassa, hanem meg is értse a verset – ami a véleménye szerint -, manapság felnövő generációk esetében nem mindig jár együtt. Ugyanakkor van remény, hiszen a pályázatra érkezett rajzokból az látszik, hogy a gyerekek lelkét is megérintette az adott mű.

A költészet napi pályázatra érkezett rajzokat a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában egy évig meg lehet tekinteni. A verseny díjazottjai megtekinthetők itt!

Címkék