HETI MENÜ – 2016. ÁPRILIS 17.

Beütött a Tüzes Mennykő: A kabai Chili Hungária Manufaktúra idén is remekelt az Amerikai Egyesült Államokban rendezett “The World Hot Sauce Awards”  professional osztály Hot sauce/medium kategóriájában: a Kabai Tüzes Mennykő (Fireball) szószuk második helyezést ért el! Tizenhat ország, közel száz gyártója indult idén Louisiánában, több mint negyven kategóriában. A Kabai Tüzes Mennykő egy kimondottan fűszeres, gyömbéres szósz, amely elnyerte az amerikai zsűri tetszését a vakteszten.

Etyeken egymást érik a gasztronómiai fesztiválok. Ezúttal a Hernyák Birtokon alakul valami izgalmas program: ők a kiváló fehér, száraz boraik mellé párosítanak magas minőségű halakat a Vörös Homár Belvárosi Halpiac, vagyis dr. Szabó Péter halszakértő, tanár együttműködésében.

Jó tudni, hogy mi kerül a tányérunkra. Azt főleg jó látni, aki termelte hozzá az alapanyagokat, nevelte a háziállatokat. A Szimpla romkocsma vasárnapi őstermelői piaca tárva nyitva áll, a szórakozóhely szakácsai is tőlük szerzik be az alapanyagokat. Most a tavaszi újításaikról beszélnek. 

Címkék