Üveggyűjtési próbaüzem

Egy fejlesztési pályázatnak köszönhetően az Érd és Térsége Hulladékgazdálkodó Kft. május folyamán Parkvárosban bevezeti az üveghulladék háztól való elszállítását is. Ezer gyűjtőedényre nyerték meg a pályázatot, így egyelőre csak az M7-en túli területen élő lakosok számíthatnak erre a szolgáltatásra.

Hasonló tartalmaink:

Az üveg gyűjtésére alkalmas edények már megérkeztek az ÉTH telephelyére, hamarosan elkezdik azokat a háztartásoknak is kiosztani. A próbaszállítás során elsőként azt tesztelik, hogy a házhoz menő szolgáltatással mekkora mennyiségű üveget sikerül havonta begyűjteni. A hulladékszigetekről korábban mintegy 20 tonna üveget szállítottak el. Ugyanakkor a házhoz menő szelektív gyűjtéssel az ÉTH kiváltja ezeket a szelektív pontokat, így lassan az egész város területén felszámolják azokat.

Az üvegszállítás próbaüzemét Parkvárosban tervezik bevezetni. Az Iparos út, Tetőfedő, Ötvös és Kovács utca által behatárolt lakóövezetben számíthatnak rá a lakosok, ami közel 1300 háztartást érint majd. Az üveggyűjtést egyébként speciális szállítóeszközzel oldják meg, amelynek a beszerzése már szintén megtörtént.

A háztartási gyűjtőedénybe akár 20 kilónyi üveg is belefér. A próbaüzemet május folyamán tervezik elindítani, és ahogyan a papírt és műanyagot, az üveget is havi gyakorisággal tervezik elszállítani. Az erre alkalmas edényeket ezúttal az ÉTH szállítja majd ki a lakosságnak, erről szórólapon is küldenek majd értesítést – nyilatkozta az Érd Tv-nek Szamek Zsolt.

Az ÉTH ügyvezető igazgatója kitért a város egész területét érintő műanyag- és papírgyűjtő edények folyamatban lévő kiosztására is. A legutóbbi adatok szerint a lakosság fele már átvette a kukákat. Akinek még nem sikerült, április végéig a Sas utcai telephelyen veheti át az edényeket. Aki semmiképpen nem tudta megoldani a szállítást és ha ezt jelezte az ÉTH-nak, ingyen házhoz vitték a kukákat. Eddig több mint hétszáz háztartás kapta meg így a szelektív gyűjtőedényeket. Májustól viszont már az önkormányzat által biztosított, Felső utcai raktárban lehet majd átvenni a szelektív kukákat, valamint itt folytatják a komposztáló ládák kiosztását is. Utóbbiakra eddig összesen kétezer igény érkezett, tehát még mindig jelentkezhetnek azok, akik hasznát veszik ezeknek a ládáknak. Szamek Zsolt végezetül elmondta: a tavaszi zöldhulladék-szállítás rendben, az előre meghatározott ütemterv alapján zajlik és május 15-ig tart.

Érdi Újság

Címkék