HETI MENÜ – 2016. MÁJUS 1.
HalatHon, a magyar hal maraton! A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Szimpla Kert különféle kampányokkal próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet környezettudatosan étkezni. Következő kampányukban május elejétől június közepéig a magyar halakat népszerűsítik. A kampány 42 napja alatt hetente egy édesvízi halat ismerhetnek meg a beszerzéstől a feldolgozásán át a különböző receptekig. A szervezők szeretnék megmutatni, hogy a hal elkészítése nem bonyolult művelet, és igazán finom fajtákhoz lehet hozzájutni Magyarországon.
Abasáron szombaton ünnepelték az V. Rügyfakadás Ünnepét. Az Abasári Olaszrizling Baráti Kör persze sokkal régebbre nyúló hagyományokat élesztett fel a mostani eseménysorozattal, hiszen a Mátra-hegység déli lankáin az északról védett szőlőterületeken már a középkorban is jelentős bortermelés folyt. Mi most két pincébe kukkantunk be: először Molnár Gáborhoz, aki 4 csillagos borkiválósággal büszkélkedhet, majd Pálinkás Attila 4 emeletes pincéjébe is leereszkedünk, amelyen egy zarándokút is keresztülmegy.