HETI MENÜ – 2016. MÁJUS 8.
Hétfőn lesz az Országos Desszert Verseny, ugyan ott, ahol kedden és szerdán aztán Európa legjobb szakácsai ütköznek meg a Bocuse d’Or szakácsolimpia selejtezőjén. Ezek az események a Hungexpo területén, a SIRHA Nemzetközi szakkiállítás keretein belül valósulnak meg, melyek külön-külön is rendkívül rangos események. A SIRHA Desszert Verseny tehát hétfőn nyitja a sort, a zsűriben helyet kapott Andrész Zoltán, a biatorbágyi Andrész cukrászda tulajdonosa, fagylaltmester a hazai cukrász közélet ismert személyisége. Ma van a Kézműves Fagylalt Napja, erről is beszélgetünk vele.
Fagylat, parfé, sorbet, gelato, ice cream – nekünk csak egy reflexünk van rá, hogy KELL! A cukrászok és fagylaltmesterek éveken át kísérleteznek azért, hogy még jobb legyen a nyalat. (Nálunk így hívták a békebeli ősök a hűsítő finomságot.) Kolonics Zoltán kreatív cukrász részletekbe menően magyarázza el, hogy készül a kiváló fagylalt. Felsőfokú képzés lesz két részben.