« HETI MENÜ – 2016. MÁJUS 1.

Mindenki tudja a szakács szakmában minimum Európában, de talán világszerte is, hogy Széll Tamás és csapata nyerte meg a világ legrangosabb szakácsversenyének európai elődöntőjét.
Örömmámorban úszik a gasztro-szcéna, még a boltban is dicsérik ezt az „ügyes fiút”. Csapody Balázs, a Bocuse d’Or Magyarország elnökségi tagja, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa mondja el benyomásait a versenyről.
A budapesti sikerek után foglalkozunk a látványosan fejlődő vidéki éttermeinkkel is, méghozzá itt Budapesten. A gyönyörű panorámás fővárosi dunai szakaszon jár egy hajó, amelynek a fedélzetén világszínvonalú konyha működik. A szezonban havonta más vidéki étterem mutatkozik be, nem is akárkik. Mi is az a SVÉT, vagyis Stílusos Vidéki Éttermiség, és mi ez a Pannónia Gasztrohajó? Az ötletgazda kreatív séf, Ruprecht László válaszol.