HETI MENÜ – 2016. MÁJUS 22.
A legjobb hazai sajtosak egyike. Paraszt sajt néven fut a termékcsalád – egyszerű és természetes. Ficsor Árpád Dunaharaszti otthonában és egyben farmján jártunk, tehenekkel szemeztünk, gúnároktól tartózkodtunk.
Street food a világ minden pontján! New York-ban a magyar lángos hódít, és a zsidó knish, vagyis töltött, sült krumpligombóc batyu. A fifikás, emeletes burgerek persze csak névleg utcai kaják, képtelenség kulturáltan elfogyasztani anélkül, hogy le ne ülne, késsel-villával az ember. Mindegy, attól még így hívjuk, street food. A desszertek területén sem csak a fagyi és a jégkrém, na meg a palacsinta és a gofri viszi az ívet utcai fronton: egyre terjednek az édes fogások is. Egy thai desszert street food-ról lesz szó, amit már itthon is el lehet érni.
KofaNEWS rovat: a Hunyadi téri piacon jártunk, méhésszel beszélgettünk a méhek sorsáról.