« HETI MENÜ – 2016. MÁJUS 22.

Jövő héten indul a gasztro-szezon a Balatonnál. A Tagyon Birtok Baráti Társaság június elsején folytatja a már megkezdett szemléletformáló vendéglátást. A Balaton-felvidéken több olyan közösség, piac, borospince, vendégház működik, akik a tudatos, környezetbarát étkezés hívei, és a helyi termelőket választják vásárlásaik során a fenntarthatóság érdekében. A Tagyon Birtok Baráti Társaság történetével, mindennapjaival foglalkozunk most.
Dunaharasztiban jártunk, Ficsor Árpád sajtkészítő mester farmján. Múlt héten a Heti menüben a tejet adó magyar tarka marhákról beszélgettünk, mi kell ahhoz, hogy a sajt alapjául szolgáló tej kiváló minőségű, beltartalmi értékű legyen. Most a sajtokkal, és a hazai sajtkultúrával foglalkozunk.