Segíti a nyugdíjasokat a polgárőrség

Egy mobiltelefon feltöltőkártyával próbálják meg könnyebbé tenni a mindennapjait annak az érdi nyugdíjas asszonynak, akinek a rendőrség és a polgárőrség képviselői a hétvégén adták át az  adományt. Az akció célja, hogy a szerény körülmények között, egyedül élő Karskó Magdolna a készülék segítségével ezentúl közvetlen kapcsolatban lehet a szociális, a rendvédelmi illetve az egészségügyi szervezetekkel.

Hasonló tartalmaink:

A feltöltőkártya átadására a rendőrség és polgárőrség közreműködésével elindított “Házhoz megyünk” nevű kampány keretében került sor. Mint azt polgárőrség helyi vezetője elmondta, az alapvetően vagyonvédelmi kampányban kiemelt figyelmet fordítanak az idős emberekre.

Macsotay Tibor szerint, a városban akár 200-300 főre is tehető azoknak a száma, akik Magdolnához hasonlóan, azonnali segítségre szorulnának. Hozzátette, a társszervezetekkel közösen, folyamatosan nyomon követik a hiányos családi háttérrel rendelkező és rossz szociális körülmények között élő lakosokat.

Macsotay Tibor elmondta azt is, hogy a “Házhoz megyünk” kampány során azokkal az emberekkel, akiket felkerestek, azokkal elbeszélgettek a közbiztonságról, majd tájékoztatták őket az esetleges veszélyekről és az áldozattá válás megelőzéséről. Az elnök arról is beszámolt, hogy az idősek nagyon pozitívan fogadták a megkeresést, ezért ennek az akciónak bizonyára lesz még folytatása.

Címkék