VAKÁCIÓÓÓ

A mai napon hivatalosan is elkezdődött a nyári szünet. Érden 5370 diák búcsúztatta a 2015/2016-os tanévet, közülük 448-an be is fejezték általános iskolai tanulmányaikat.

Hasonló tartalmaink:

A Bolyai János Általános Iskolából 101-en, a Batthyányból 39 diák, a Móra Ferenc Általános Iskolából 6 sajátos nevelési igényű gyermek, a Gárdonyi iskolából 82 tanuló, az Érdligeti iskolából 54 nyolcadikos, a Kőrősiből 103, a Teleki iskolából pedig 63 nyolcadik osztályos tanuló ballagott el szerdán.

A taborfigyelo.hu-n közel száz tábor várja az érdeklődőket, közte természet- és környezetvédő, bábos, rajzfilmes, lovas, vizitábor, indiántábor, vagy idegennyelvi, divattábor.

Idén először igazán népszerűek a missziókat végrehajtó katonai táborok – olvasható az oldalon, ahol Tóth Béla, a gyermektáborokat összehasonlító portál vezetője azt írta: a táborpiac tíz százalékkal bővült tavalyhoz képest. Újdonság az idén a multitáborok megjelenése. Ezek olyan vakációs lehetőségek, amelyek több tábortémát ötvöznek, hogy még színesebbé tegyék a hetet.

A korábbi évekhez hasonlóan, június közepétől idén is megnyitja kapuit az érdi napközis tábor. A kisiskolások napközbeni felügyeltének biztosítására az önkormányzat ebben az évben is hatmillió forintot különített el a város költségvetésében.

A Favágó utca 93-105. szám alatti ingatlanon immár sokadik alkalommal, összesen nyolc hétig tartó bejárós nyári tábor várja majd a gyermekeket. Ebben az évben a Bolyai Iskola vállalta a pedagógiai-szakmai háttér biztosítását. A táborban háromszori étkezést is kapnak a diákok. Ennek térítési díja 1335 forint, így fejenként egy-egy hétre összesen 8000 forint térítési díjat kell majd fizetni. Azonban a szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendelet lehetőséget ad arra, hogy a rászoruló gyermekek étkeztetési költségének a felét átvállalja az önkormányzat, de ezt a szülőknek igényelniük kell.

Sok diák munkát vállal a szünidő alatt. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a fiatalok, akiknek szakemberek azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 1,9 milliárd forintos támogatási összeggel. A program keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget.

Ha a gyermek nem dolgozik és nem szeretne táborozni sem, akkor a parkoló program keretében foglalhatja el magát napközben.

Nyolcadik alkalommal rendezi meg nyári Parkoló programját a Szociális Gondozó Központ. Idén még több és színesebb foglalkozással várják a gyerekeket, a már megszokott színvonalon, és továbbra is ingyenesen.

Címkék