« HETI MENÜ – 2016. június 12.

Aranyeső a XXXVII. Országos Borversenyen – Magyar Bormustrán! Soha nem látott mértékben neveztek borokat Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező borversenyére, amelyen nemzetközi szakemberek is zsűriztek. A magyar borok világszínvonalúak – ez a következtetés is levonható abból, hogy közel száz bort találtak idén kiemelkedőnek, és érdemesítették aranyéremre a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által szervezett országos megmérettetésen. A legtöbb díjat elnyert borvidék a villányi volt 24 elismeréssel, a második a szekszárdi 20-al. Ezúttal mi a Takler pincészet tulajdonosával, Takler Andrással és Koch Csabával, a szervezőbizottság elnökével beszélgetünk az esemény kapcsán.
Balaton felé menet nem kell csak hekkben és lángosban gondolkodni: egyre több színvonalas étterem, bisztró van a part mentén, északon és délen egyaránt. Kezdjük a nyári szezont rögtön pest felől a legelején. Balatonakarattyán működik egy hangulatos udvarházban az il Mercato étterem, toszkán hangulattal és autentikus olasz ételekkel, borokkal.
Kolbász, kenyér, mustár – ez a klasszikus hentes fogás immár trendi street food-dá lényegült, úgy hívják: Kolbice. A magyar retro étel egy magyar innováció áldozata lett, és még egészséges változatai is megjelentek az új termékcsaláddal, a Kobe sausages – zel. A Belvárosi Piacon, a gasztro galérián jártunk.