HETI MENÜ – 2016. július 3.
Van pisztácia, itt sosem fogy ki! Drága Bud Spencer, akár kétféle is akad belőle a másik 45 fajta mellett, ezt lehetne ám sorolni sokáig: nagyon-nagyon sok fagyi van a Damniczki budapesti cukrászdájában. Székesfehérvár után már a pesti belvárosban is lehet nyalni például a 2013-ban év fagylaltja győztes vörösboros málnát. A Hercegprímás utcában jártunk, Damniczki Balázs válaszolt a kérdéseikre.
A Szimpla őstermelői piac után egy másik emblematikus fővárosi szórakozóhely, közösségi tér is vasárnapi piaccá alakul: a Tűzoltó utcai Élesztőben ma volt az első Pancs, Belvárosi Gasztroplacc. Mit tud ez a hely? A piac egyik szervezőjét Rattner Rékát kérdeztük.
Az Aranyszalagos Beregi csirke is ott volt a piacon. Különleges pástétom és rilette is készült belőle. A kiváló fajta csirke tenyésztői hosszú évek munkája után érték el azt, hogy kiérdemeljék tavaly a hazai legmagasabb minősítést, az Aranyszalagot. Héver Tímea beszél a tiszakerecsenyi csirkefarmról és a speciális csirkékről.