Az Őrség Zöld Aranya lett Magyarország tortája

Az Őrség Zöld Aranya lett Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája pedig az Áfonya hercegnő tortája – ezt csütörtökön hirdették ki a verseny szervezői a Parlamentben.

Hasonló tartalmaink:

A sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára ismertette az augusztus 20-ai ünnepségek programjait.

Rekordszámú, 43 pályázat érkezett idén felhívásra, a győztes torta pedig nem csak színeiben szimbolizálja Magyarországot, de összetételében is innovatív, a tökmag háromszor is megjelenik benne.

A salgótarjáni cukrász, Szó Gellért tavalyi sikere után mondhatni megvédte címét, hiszen 2015-ben az általa megálmodott Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta nyerte el az ország tortája címet.

A 2016-os győztes ország tortája tökmagolajjal és mandulaliszttel készült tésztája csodálatos ízkombinációt alkot a málnazselével, a fehér csokoládés ganache-sal, valamint a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával kialakított ropogós réteggel. A különböző textúrák a tökmagolajos tükörzselével fedve izgalmas gasztronómiai élményben részesítik a torta kóstolóját. Mi már alig várjuk, hogy beleharaphassunk!

Győztest hirdettek a Magyarország Cukormentes Tortája kategóriában is, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány támogatásával készítenek el 2012 óta.

A cukormentes országtorták lényege, hogy a sütemény nem tartalmazhat cukrot, így diétázók és cukorbetegek is megkóstolhatják. A cukormentes országtorta idén nem más, mint a meggyes-málnás, áfonyás és erdei gyümölcsös torta, amely az Áfonya hercegnő fantázianevet kapta. Készítője pedig Pechtol Zsolt cukrász. A sütemény szeletenként 228 kalóriát és 8,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Az ország tortákat augusztus 20-án az Ízek utcájában és az ország több cukrászdájában tudjátok megkóstolni. A recepteket az ünnepet követően teszik közzé. Mi sem maradunk le róla!

Címkék