Az egyszerű emberek szentje lett

Az érdiek lélekben voltak jelen Kalkuttai Teréz, vagy ahogyan jobban ismerik, Teréz Anya római szentté avatásán. Vasárnap délelőtt a Szeretet Misszionáriusai – Teréz Anya Nővérei – Nyírfa utcai házában szentmisét tartottak ebből az alkalomból.

Egy szent születik ma – mondta a mise kezdetén Spányi Antal megyés püspök – Igaz, Kalkuttai Teréz már halálával szentté lett, s eljutott a szentek közösségébe. A mai nagyszerű esemény nem az égben hoz változást, hanem mi kapunk ajándékot. Az egyház egén ragyog fel most ez a csillag. Mi fogadjuk el az ajándékot, hogy van közbenjárónk a mennyben – tette hozzá a püspök kiemelve, hogy a jelenlévők ezekben a pillanatokban lélekben csatlakoznak a Rómában zajló szentté avatás eseményhez.

Hajdú Ferenc plébános – tekintettel arra, hogy Teréz anya érdi nővérei szerényen kerülik a nyilvánosságot és a szereplést – Kalkuttai Teréz helyi követőinek köszöntését tolmácsolta.

Megemlékezett arról, hogy 26 évvel ezelőtt mekkora öröm volt a helyi hívők és Érd lakosainak számára az a pillanat, amikor Teréz Anya városunkba látogatott, s mindenki óriási megdöbbenésére, itt hozta meg váratlanul a döntést: ezen a helyen építi fel nővérei házát.

Előtte ugyanis Budapestre tervezték a letelepedést. Nemcsak a ház felépítése, hanem Teréz nővér látogatásai is mindig nagy örömet jelentettek a városunkban élő és munkálkodó nővérek számára.

Teréz anyának e földi szentté avatása nem jelent többet, hiszen ő Istent, a lehető legnagyobbat kapta, ám példáját nemcsak a nővérek, hanem a hozzájuk csatlakozó önkéntesek is követik.

Szentnek lenni nem bonyolult dolog, ha Teréz nővér életét nézzük, látjuk, hogy folyamatosan imádkozott, hogy erőt kapjon Istentől, mert nélküle nem lett volna képes mindarra, amit nap mint nap cselekedett. Az egyszerű emberek szentje lett, a mi szentünk, hogy mi is megismerjük,

Címkék