Szülésfelkészítő indul

Ötödik alkalommal indul ingyenes, várandósságra, szülésre és szoptatásra felkészítő tanfolyam az érdi szakrendelőben.

Hasonló tartalmaink:

2014 őszén indult először ilyen tanfolyam, akkor mindössze tíz résztvevővel. A legutóbbi programsorozaton már huszonhatan voltak, köztük egy nagymamajelölt és kilenc apuka – a minden második csütörtökön délután öttől hét óráig tartó előadásokra, beszélgetésekre ugyanis nemcsak a (leendő) édesanyákat, hanem az édesapákat is várják. A kilenc alkalmas tanfolyam nemcsak a várandósság pozitív megélését, a vajúdás könnyebb lefolyását és a pozitív szülésélményt segíti, hanem az anya, a magzat és az apa közti kapcsolat kialakulását is. És ami még nagyon fontos: a kismamák társaságra találnak, tapasztalatokat cserélhetnek, segítséget kérhetnek és kaphatnak egymástól, valamint a foglalkozásokat vezető szakemberektől.

A foglalkozásokat Bognár Krisztina védőnő, IBCLC laktációs szaktanácsadó, Csörgő Andrea, perinatális szaktanácsadó és dr. Kun Judit, orvos, IBCLC laktációs szaktanácsadó vezetik. A kilenc foglalkozás egymásra épül ugyan, ezért érdemes minden alkalomra eljönni, de bármikor lehet csatlakozni, és célszerű, ha a szülőpár együtt jön.

Az első foglalkozást szeptember 15-én tartják, témája a várandósság 9 hónapja. A foglalkozásokat a szakrendelő Alsó utcai bejáratánál található csecsemőtanácsadó várójában tartják. Bővebb információkat a www.csaladikotelek.hu honlapon kaphatnak az érdeklődők, valamint a szeptember 9-én délelőtt megrendezésre kerülő ünnepségen, amelyet a szoptatási világhét alkalmából rendez az Érdi Védőnői Szolgálat. Az érdeklődőket gyermekműsorral, előadásokkal, valamint konzultációs lehetőségekkel várják 9.30 és 12 óra között. A program ingyenes.

Érdi Újság 

Ádám Katalin

Címkék